Előfizetői tartalom

Most még nem fog lőni az EKB

Portfolio
A mai nap egyik legfontosabb eseménye az Európai Központi Bank döntése, amit magyar idő szerint délután 13:45-kor ismerhetünk meg. Bár a piac nem számít kamatvágásra, mégis rengeteg érdekességet tartogathat a 14:30-kor kezdődő sajtótájékoztató, ugyanis az eurózónás inflációs mutató brutálisan alacsony szintre került, míg a munkanélküliségi ráta az egekben repdes. A romló számok lehet, hogy csak átmeneti hatásokat tükröznek, de mégis egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az EKB-nak a jövőben további lazító lépéseket kell tennie.
Az eurózónás infláció a múlt hónapban meglepően alábukott, már-már deflációval fenyegetve. Jelenlegi szintjén kevesebb mint a fele az Európai Központi Bank által kitűzött két százalékos célnak, ráadásul a munkanélküliségi ráta éppen a legújabb rekordját állította fel nemrég (12,2 százalékon). Nos, ilyen környezetben újra felmerül a kérdés, hogy mit tehet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái