Előfizetői tartalom

Szűk csoporttal maradt egyedül Magyarország

Portfolio
A legtöbb uniós országban még évek múlva sem tér vissza az államháztartás egyenlege a válság előtti szintre, sőt némely országban még 2015-ben is kritikus állapotot mutatnak a prognózisok. A költségvetési fegyelmet a válság során csak kevesen tudták megőrizni, igazán javulást pedig csak azok az országok mutatnak, amelyekből ezt a válság kikényszerítette. Ennek megfelelően az államadósságok is tovább halmozódnak; néhány éve még csak két országban volt 100% feletti az adósságráta, két év múlva már hét ilyen ország lesz, kettő további pedig már e szint küszöbén.

Az Európai Bizottság héten közzétett adatai szerint a következő években több országban is javulni fog a költségvetési fegyelem, legalábbis csökkenni fog az államháztartás hiánya. Az országok közel kétharmadánál 3% vagy az alatti lesz várhatóan a GDP-arányos költségvetési hiány. Az előrejelzés szerint a magyar hiány is 3% alatt maradhat, de amint az lentebb látható...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái