Előfizetői tartalom

Minden lehetséges eszközt bevethet az EKB!

Portfolio
Az Európai Központi Bank elképzelhető, hogy negatív betéti kamatot vezethet be, sőt, akár eszközvásárlásokba is kezdhet, ha szükségesnek látja az inflációs céljának elérése érdekében - nyilatkozta Peter Praet, az EKB vezető közgazdásza a Wall Street Journal-nek. Praet szavainak kiemelt súlya van, ugyanis ő vezeti a jegybank közgazdasági stábját - ennek megfelelően pedig az euró a hírekre hirtelen esésbe kezdett. Ezt azonban később teljesen ledolgozta, mert a piacok inkább a ma esti és holnapi Fed-jegybankári beszédekre fókuszálhatnak.

Az Európai Központi Bank akár negatív tartományba is vághatja a betéti kamatokat és eszközvásárlásokat is végrehajthat, hogy reagáljon a múlt hónapban brutálisan visszaesett inflációra - fogalmazott Peter Praet, az EKB vezető közgazdásza.Kapcsolódó cikkünk2013.10.31Az infláció brutálisan visszaesett, a munkanélküliség pedig megugrottAz EKB november hetedikén a piacot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés