Előfizetői tartalom

Itt az indoklás: ezért nem lehet trafik benzinkútnál

MTI
A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adott magyarázatot arra, hogy 2014. május 30. után miért nem működhet dohánybolt hipermarketben és benzinkutaknál. Ebből kiderül, hogy kimutatásaik szerint az itt működő 200 bolt termeli ki a forgalom 17%-át, amit aránytalan koncentrációnak nevez. Azzal, hogy a kormány utólag igazítja a rendszert egyúttal elismeri a trafikrendszer hiányosságait. A hatásvizsgálatok fontosságára is rámutat a mostani eset.

Az aránytalan forgalomkülönbségekkel indokolta a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységhez kapcsolódó engedélyezési eljárás szabályairól szóló kormányrendelet módosítását a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója pénteken, az MTI-nek nyilatkozva.Kapcsolódó cikkünk2013.11.29Eldőlt: nem lehet trafik a plázákbanGyulay Zsolt közölte: kimutatásaik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés