Előfizetői tartalom

A kormány minden célja teljesülhet

Portfolio
A jegybank szakértői stábja nem aggódik a költségvetési folyamatok miatt. A friss inflációs jelentésben közölt deficitprognózisa szerint (a biztonsági tartalék befagyasztását feltételezve) 2013-ban 2,6%, 2014-ben 2,5% lehet a GDP-arányos hiány. A jegybanki számítások további kedvező üzenete, hogy a bruttó államadósság folyamatosan csökkenhet, valamint a következő években egyre kevesebbet kell fizetnie az államnak kamatkiadásokra.

Az inflációs jelentés főbb üzeneteiről részletesebben:Kapcsolódó cikkünk2013.12.19Miért felezte le inflációs előrejelzését az MNB? (2.)A Magyar Nemzeti Bank elemzői stábja 2,6%-os deficitet jelez előre 2013-ra, a szeptemberi prognózishoz képest nem történt változás. Az elmúlt hónapokban megismert, a kiadási oldalt érintő új információk és intézkedések a GDP 0,4 százalékával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés