Előfizetői tartalom

Bréking! Óriási ütemben gyarapodik a bekötött pénztárgépek száma

Portfolio
Immár meghaladja a tízezret az online adatkapcsolatra képes pénztárgépek száma - derül ki a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) közleményéből. Az adóhatóság egyébként arra helyezi a hangsúlyt, hogy a gazdálkodók döntő többsége már megrendelte az új típusú pénztárgépet, de a fő probléma eddig sem ezzel volt, hanem azzal, hogy az igényekhez különböző okokból nem társult elég kínálat. Mindenesetre egy héttel (két-három munkanappal) az év vége előtt az üzembe helyezett pénztárgépek száma már nagyjából a regisztrálók 5%-ára nőtt. A szédületes bővülés mellett sem valószínű azonban, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium által keményen kikötött határidőre a gépek bekötve álljanak az üzletekben. Januártól valószínűleg egy nagyon furcsa állapot veszi majd a kezdetét, ahol vagy a boltok nem nyitnak ki a büntetéstől félve, vagy a kormánynak kell bizonygatnia meggyőzően, hogy ugyan a szigorú határidő lejárt, és ellenőrizni is fognak, de valamiért mégsem lesz belőle büntetés.

A NAV közleménye így hangzik: A gazdálkodók döntő többsége megrendelte az online adatkapcsolatra képes pénztárgépet - derült ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal több tízezer adózót érintő ellenőrzése, illetve adategyeztetése után. A revizorok elenyésző számú mulasztási bírságot szabtak ki, sok esetben csak tájékoztatásra volt szükség. Az üzembe helyezett új típusú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés