Előfizetői tartalom

A foglalkoztatás strukturális problémái nem szűntek meg

MTI
Pataky Péter, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint a foglalkoztatási strukturális problémák 2013-ban is fennmaradtak, emellett sok "helyi trauma", csoportos létszámleépítés volt, siker ugyanakkor, hogy a jövő évi minimálbérek mellett a bérajánlásban is meg tudtak állapodni a szakszervezetek a munkaadókkal.

Pataky Péter MTI-nek adott évértékelő interjújában felidézte, hogy az év elején nehezebb volt a helyzet a bértárgyalásokon, mert a múlt év végén nem sikerült bérajánlásban megállapodni, miközben mind a vállalkozások, mind a szakszervezetek hozzászoktak ahhoz, hogy lesz orientáció. Ez szerinte elsősorban a köztulajdonban álló társaságoknál teremtett bizonytalan helyzetet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés