Előfizetői tartalom

Óriási meglepetés az USA-ban

Portfolio
A várt 190 ezer helyett mindössze 74 ezerrel nõtt az új munkahelyek száma decemberben az Egyesült Államokban. A munkanélküliség közben 7 százalékról 6,7 százalékra csökkent, ami 2008 októbere óta a legalacsonyabb értéknek számít, ezt viszont csupán a munkaerõpiac szûkûlése indokolhatta.Fontosabb részletek A várttól lényegesen gyengébb munkahely-bővülési adatban szerepet játszhat az Egyesült Államokat december vége körül elért rendkívül hideg időjárás Közben az, hogy a foglalkoztatottsági ráta csökkent, a munkaerőpiac strukturális gyengeségére is utal Emiatt önmagában nem feltétlenül jó hír, hogy a munkanélküliségi ráta 5 éves mélypontra bukott Az adatok vegyes értelmezése miatt nagy csapkodás mutatkozott a piacokon, de a dollár összességében esett, a részvényindexek csökkentek, az arany emelkedett, az amerikai kötvényhozamok pedig süllyedtek Egy gyenge munkaerőpiaci hónap láttán a Fed feltehetően nem változtat azon a stratégiáján, hogy fokozatosan lassítja az eszközvásárlási programját, igaz annak üteme esetleg elnyújtottabb lehet.

2014. január 10. 15:28 Megosztás Egyhetes csúcsra ért a forint A vártnál gyengébb amerikai munkaerőpiaci adatok azt a nézetet erősítették, hogy a Fed eszközvásárlási programjának lassítása elnyújtottabb lehet, ez pedig átmeneti fellélegzést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés