Előfizetői tartalom

Egyre gyorsabban pörgetik az EU-pénzek az építőipart

Portfolio
Novemberben az előző hónaphoz képest 3 százalékkal bővült az építőipari termelés volumene. A mélypontról egy éve felfelé kapaszkodó ágazatnak az uniós források segítenek. Amióta az EU-támogatások felhasználásával megcsúszó állam gyorsított tempóban pörgeti ki a pénzeket, az ágazat szárnyra kapott. A kilátások is jók: az uniós projektek a rendelési számokat is látványosan felfelé hajtják.

Szezonálisan és munkanaphatással kiigazítva a termelés 3,0%-kal magasabb volt az előző havinál. 2013 első tizenegy hónapjában 9,5%-kal nőtt az építőipar termelése az egy évvel korábbihoz viszonyítva.A KSH közlése szerint az építőipari növekedéshez a rendkívül alacsony bázis mellett az egészségügyi és ipari épületek építése járultak hozzá jelentősen, továbbá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés