Előfizetői tartalom

Bernanke jobban vezeti az orránál fogva a piacot, mint Draghi

Portfolio
Egyre bonyolultabbá válik a jegybankok számára, hogy megértessék a piaccal, mit akarnak és mit fognak tenni. Jól tükrözi ezt, hogy a Fed közleményei a válság előtti 300 szavas hosszúságáról mostanra megháromszorozódott. A jelenlegi fejlett piaci környezetben nem is annyira az inflációra, mint a kamatokra vonatkozó várakozásokat próbálják minél inkább lehorgonyozni, de ebben a Bank of America tanulmánya szerint az USA jóval sikeresebb volt Európánál.

A modern jegybanki világban a kommunikáció minden eddiginél fontosabbá kezd válni. Ez az az eszköz ugyanis, amivel a jegybank (áldozat nélkül) befolyásolni képes a piaci várakozásokat és így az inflációt és a kamatokat is le tudja horgonyozni. A világ legjelentősebb jegybankjai, mint a Federal Reserve és az Európai Központi Bank ezért minden eddiginél jobban meg kívánják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés