Előfizetői tartalom

Újabb megszorításokat hozhat Paks-2.

Portfolio
Úgy tűnik, sarokba szorította magát a kormány a paksi atomerőmű-bővítés ügyében. A bejelentett információk alapján ugyanis már nemigen képzelhető el, hogy az államháztartáson kívül legyen elszámolva a projekt. Sőt, meglehet, nem csak az államadósságot, hanem a költségvetési hiányt is növelni fogja a beruházás, ami kiigazítási kényszert jelenthet a kormánynak.

A paksi bővítés hírének megjelenése után azt lehetett gondolni, hogy a kormány a projektet bizonyára vállalkozói, üzleti tevékenységként tünteti fel. Így ugyanis a költségvetési körön kívülre tudja helyezni, ami fontos szempont annak ismeretében, hogy egy ekkora beruházás milyen nagy teher lenne az államháztartásnak. "Államközi szerződés" A kvázi fiskális tevékenység...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés