Előfizetői tartalom

Túl sokan kaptak állást, megbosszulja a jegybank?

Portfolio
Míg az elemzők többsége pusztán 0,1 százalékpontos csökkenést várt a brit munkanélküliségi rátával kapcsolatban, addig az 0,3 százalékponttal egészen 7,1 százalékig csökkent. Ez azért nagyon fontos szint, mert az angol jegybank korábban a 7 százalékot nevezte meg a monetáris kondíciók újragondolásának feltételéül. Így pedig arra számíthatunk, hogy Mark Carney jegybankelnök újabb iránymutatást kényszerül nemsokára adni.

Novemberben a brit munkanélküliségi ráta a várakozásoknál nagyobb mértékben, egészen 7,1 százalékig süllyedt, amivel már rendkívül közel került az angol jegybank korábban kommunikált 7,0 százalékos céljához. A forward guidance jegybanki kommunikáció keretében Mark Carney jegybankelnök korábban ennek a szintnek az elérését jelölte meg a monetáris kondíciók változtatásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés