Előfizetői tartalom

Újra lecsapott a Fed!

Portfolio
Ma este Ben Bernanke Fed-elnök utolsó döntéshozói ülése ért véget, amin a várakozásoknak megfelelően az eszközvásárlásokat újabb 10 milliárddal 65 milliárd dollárra csökkentették. Az úgynevezett tapering jelenségtől a feltörekvő piacok 2009 óta legrosszabb évüket kezdték, de ez a Fed Nyíltpiaci Bizottságát kevéssé hatotta meg, számukra az inkább fontos tényező az amerikai makrogazdaság állapota. Az pedig köszöni szépen, egyre jobban van. Emiatt a közleményben arra utaltak, hogy az eszközvásárlások kivezetése tovább folytatódhat az elkövetkező üléseken. A piac számára egyre fontosabb iránymutatásban ugyanakkor nem látunk változást. Ez alkalommal nem tartanak sajtótájékoztatót, Ben Bernanke pedig búcsúzik.

2014. január 29. 20:16 Megosztás Esik Amerika a jegybanki bejelentésre Az amerikai részvénypiacon a nyitást követően közel 1%-os mínuszokat láthattunk, amit megnyugvás, majd a Fed bejelentését követően újabb lecsorgás követett. Jelenleg a részvényindexek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés