Előfizetői tartalom

Ebben bizony megelőzik Amerikát a britek

Portfolio
A jelenlegi gazdasági folyamatok alapján úgy tűnik, hogy az angolok még az Egyesült Államoknál is hamarabb zárhatják le a laza monetáris politika korszakát. Ezt mind az elemzői várakozások, mind a határidős árazások alátámasztják, ugyanakkor nyitott kérdés, hogy nem árt-e majd a brit fellendülésnek a Fed ilyen módú beelőzése.

A piaci szereplők többsége úgy gondolja, hogy az angol jegybank lehet a fejlett világban az első, aki monetáris szigorítást hajt végre és kamatemelésbe kezd még az idén - derült ki a Bloomberg befektetői felméréséből.A Citigroup és a Nomura elemzői szerint a 2007 óta látott legerősebb növekedés az Egyesült Királyságban a laza monetáris kondíciók fenntarthatatlanságát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés