Előfizetői tartalom

Joguralom és a gazdasági felzárkózás

Valentinyi Ákos
A gazdasági jólét folyamatos emelését - minden eddigi tapasztalat szerint - a joguralomra épülő piacgazdaság tudja biztosítani. A joguralom garanciái az elmúlt négy évben Magyarországon megrendültek. Ezért nem valószínű, hogy a magyar gazdaság az elkövetkező évtizedben olyan gazdasági növekedést produkáljon, amely az Európai Unió gazdag országaitól való lemaradásunkat lényegesen csökkentené.

A piacgazdaság hatékony működésének alapfeltétele a magántulajdon és a szerződések törvények által garantált biztonsága, a szerződések bíróságok általi hatékony kikényszerítése, a jogrendszer stabilitása, a fékek és ellensúlyok megfelelő rendszere, egyszóval joguralom. A magántulajdon védelmének hiányosságai, az állami kisajátítás, valamint a magánszerződésekbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés