Előfizetői tartalom

Előretört a Jobbik! - Mennyire aggódjunk emiatt?

Portfolio
A vasárnapi választásokon jelentősen növelte szavazói bázisát a Jobbik, amivel az Európai Unióban már az egyik legerősebb szélsőjobboldali párttá vált. A Fidesz saját magára szabott választási rendszere viszont azt eredményezte, hogy a radikális párt politikusai arányában mégis kevesebb mandátumhoz jutnak, mint 2010-ben. A Fidesz erős pozíciója így azt eredményezi, hogy a szélsőséges eszméknek továbbra sincs valós befolyása a magyar politikára. Egyes politológusok véleménye szerint Európában valójában nem is általános a radikális pártok térnyerése, a magyar Jobbik pedig éppen csak a kivétel. A párt kommunikációja visszafogottabb lett és ezért az sem biztos, hogy a választópolgárok még inkább szélsőségessé válása produkálta a Jobbik vártnál jobb eredményét.

Tovább erősödött a szélsőjobb A Jobbik előretörése rendkívül meghatározó eleme a 2014-es választásoknak, ami ráadásul sokakat meglepetésként is ért, bár a párt utóbbi hónapokban mutatott előretörését jelezték az intézetek. Megdőlni látszik az a konvencionális nézet, hogy a szélsőjobboldal csak egy szűk bázissal rendelkezik és így a növekedési potenciálja...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái