FONTOS Nagy változás készül a lakáshiteleknél: új kamatsapkáról suttognak, de totális digitalizáció is kisülhet belőle
 
Előfizetői tartalom

240 ezer forint a bruttó átlagkereset a versenyszférában

Portfolio
Februárban 1,7 százalékkal voltak magasabbak a bruttó átlagkeresetek a nemzetgazdaságban az egy évvel korábbinál, közfoglalkoztatottak nélkül pedig 6,9 százalékkal - derül ki a KSH friss jelentéséből. Azaz a közfoglalkoztatás megemelkedett súlya továbbra is erősen lehúzza az átlagkereseteket, februárban egyébként 200 ezer felett volt a közmunkások száma. A nemzetgazdasági adatokon belül a versenyszférában a bruttó átlagkereset februárban 240 ezer forint volt, 5,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Ami a versenyszféra foglalkoztatottságát illeti, tartja magát a tavalyi év második fele óta megemelkedett létszám, így közfoglalkoztatottak nélkül számítva a versenyszférában 2 százalékkal volt magasabb az alkalmazott létszám, mint egy évvel korábban.

A legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál a bruttó átlagkeresetek 5,2 százalékkal, közfoglalkoztatottak nélkül 5,9 százalékkal emelkedtek. A vállalkozásokhoz is jutott ugyanis a közfoglalkoztatottakból, a legalább öt főt foglalkoztatóknál februárban 14 ezren voltak a KSH szerint közmunkások. A rendszeres keresetek emelkedése 4,6 százalékos volt. A bérdinamika...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái