Előfizetői tartalom

240 ezer forint a bruttó átlagkereset a versenyszférában

Portfolio
Februárban 1,7 százalékkal voltak magasabbak a bruttó átlagkeresetek a nemzetgazdaságban az egy évvel korábbinál, közfoglalkoztatottak nélkül pedig 6,9 százalékkal - derül ki a KSH friss jelentéséből. Azaz a közfoglalkoztatás megemelkedett súlya továbbra is erősen lehúzza az átlagkereseteket, februárban egyébként 200 ezer felett volt a közmunkások száma. A nemzetgazdasági adatokon belül a versenyszférában a bruttó átlagkereset februárban 240 ezer forint volt, 5,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Ami a versenyszféra foglalkoztatottságát illeti, tartja magát a tavalyi év második fele óta megemelkedett létszám, így közfoglalkoztatottak nélkül számítva a versenyszférában 2 százalékkal volt magasabb az alkalmazott létszám, mint egy évvel korábban.

A legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál a bruttó átlagkeresetek 5,2 százalékkal, közfoglalkoztatottak nélkül 5,9 százalékkal emelkedtek. A vállalkozásokhoz is jutott ugyanis a közfoglalkoztatottakból, a legalább öt főt foglalkoztatóknál februárban 14 ezren voltak a KSH szerint közmunkások. A rendszeres keresetek emelkedése 4,6 százalékos volt. A bérdinamika...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés