Gazdaság

500 ezer ember érintett

Portfolio
A Magyar Államkincstár (MÁK) a május elejei szünnapok miatt már április végén átutalja a családtámogatások és a bérek kifizetéséhez szükséges fedezetet, hogy mindenki a szokásos időben megkaphassa a fizetését és a járandóságát - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca azt is hangsúlyozta, hogy emiatt az áprilisi hiány a szokásosnál magasabb lesz, a májusi viszont ennyivel alacsonyabb.
A központi költségvetési szerveknél foglalkoztatott több, mint 500 ezer fő bérét és a családi támogatásokat (családi pótlék, GYES, GYET, anyasági támogatás,) a szokásos határidőnél előbb, már április végén rendelkezésre bocsátja a MÁK az érintett intézményeknek.

A május 1-4 közötti banki szünnapok miatt ezek a kiadások már az áprilisi központi költségvetési mérlegben megjelennek. Ezért a költségvetés hiánya áprilisban magasabb, májusban értelemszerűen alacsonyabb lesz. Az éves hiánycél ugyanakkor értelemszerűen nem változik, az továbbra is a GDP 2,9 %-a - emelte ki az NGM.

Ezt megelőzően kedd délelőtt a Magyar Államkincstár közölte, hogy előrehozta a családtámogatási ellátások utalását, így már keddig átutalja az áprilisi összegeket a május elsejei munkaszüneti nap miatt.

A tájékoztatás szerint minden ügyfél, a bankszámlások és a postai kifizetést választók is megkaphatják az ellátást kedden vagy szerdán.
Frankfurti tőzsde
kórház
mcdonald's logo
Boeing
cimlap_Hernadi
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
kórház