Előfizetői tartalom

Orbán: A személyi kérdések egyelőre távoliak

Portfolio
Kötetlen vacsorára ültek össze kedd este Brüsszelben az uniós országok állam-, illetve kormányfői, hogy megvitassák a vasárnap lezárult európai parlamenti (EP-)választások, valamint az ugyancsak vasárnap lebonyolított ukrajnai elnökválasztás kimenetelét. Orbán Viktor miniszterelnök még a vacsora előtt az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a személyi kérdések egyelőre távoliak, az Európai Unió vezetőinek most nem személyi döntéseket kell hozniuk, hanem Európa következő 4-5 évéről kell dönteniük.

Az EP-választásokon a jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú Európai Néppárt szerezte meg a legtöbb mandátumot. A második helyen a szocialisták végeztek. Mindkét pártcsalád előzetesen megnevezte csúcsjelöltjét - a néppártiak Jean-Claude Juncker volt luxemburgi kormányfőt, a szocialisták pedig Martin Schulzot, az EP eddigi német elnökét -, akit az Európai Bizottságnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés