Előfizetői tartalom

Itt a várva várt adat! - Remekel az amerikai munkaerőpiac

Portfolio
Február óta remekel az Egyesült Államok munkaerőpiaca és ez a trend a legfrissebb statisztikák szerint májusban is kitartani látszik. 217 ezer új munkahely jött létre a múlt hónapban, amivel az USA végre elérte a válság előtti foglalkoztatási szintjét (138 millió). A munkanélküliségi ráta pedig a várakozások ellenére nem emelkedett, májusban is 6,3 százalékot mutat. A vártnál jobb eredményeknek örült a piac, de jelentős reakcióról nem beszélhetünk.

A mai eredmények azt bizonyítják, hogy továbbra is erőteljes a lendület az amerikai munkaerőpiacon. Még a piac által várt szintnél (213 ezer) is több új munkahely jött létre májusban, ráadásul a munkanélküliségi ráta 6,3 százalékon stagnált, míg a befektetők 0,1 százalékpontos emelkedést vártak volna.Tavaly decemberben és idén januárban egészen tragikus szintekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés