FONTOS Robert Kiyosaki: a világtörténelem legnagyobb összeomlása kezdődhet
 
Előfizetői tartalom

Reagált a tárca: nincs ugrás a brit egyetemekre felvetteknél

Portfolio
"Nem egészen érthető a sajtó azon vélekedése, miszerint ördögtől való dolog az, hogy a magyar fiatalok külföldi egyetemekre mennek tanulni" - kezdődik az Emberi Erőforrások Minisztériumának Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága által a Portfolio-hoz eljuttatott közlemény, amely arra az elemzésre reagál, amelyet az MKIK GVI írt a felsőoktatási továbbtanulási szándékokról és szerdán a mi hasábjainkon jelent meg. A közlemény szerint "Az Európai Unió egyik fő célja a munkaerő és így a hallgatók szabad áramlása. Nem gond az, sőt óriási lehetőség, ha a kitűnő képességű magyar fiatalok azért mennek el külföldi egyetemekre, hogy - jó idegen nyelvtudással rendelkező - magasan képzett szakemberekké, tudósokká váljanak, akik hazatérve gyarapíthatják az országot." A közleményt az alábbiakban teljes terjedelemben közöljük.

"A portfolio.hu 2014. július 23-án megjelent "Megugrott a brit egyetemekre felvételiző magyarok száma" című cikkében az szerepel, hogy az elmúlt években megtöbbszöröződött azoknak a száma, akik megkísérelnek bejutni egy másik ország egyetemeire, főiskoláira. Az egyik legnépszerűbb célpont az Egyesült Királyság, ahol egyes sajtóhírek szerint állítólag duplájára nőtt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái