Előfizetői tartalom

Az orosz függőségnek ára van!

Portfolio
A közép- és kelet-európai térség 25 évvel a rendszerváltozás után sem tudott teljes mértékben elszakadni keleti nagytestvérétől, Oroszországtól. A régió országainak kitettsége az energiahordozók terén a legjelentősebb, de az agrárszektorban is fennmaradtak a korábbi összefonódások az egykori KGST-országok között. Az orosz-ukrán válság negatív hatásai ennek következtében súlyosabban érintik a térség országait, közülük is Lengyelország veszíthet a legtöbbet.

A lengyel sérülékenység a szorosabb külkereskedelmi kapcsolatokkal magyarázható. A teljes északi szláv export 8 százaléka Oroszországba és Ukrajnába irányul, míg a magyar kivitel 5, a cseh pedig 4 százalékot tesz ki a teljes exportból.A közvetlen külkereskedelmi kapcsolatok mellett érdemes a közvetett hatásokat is figyelembe venni. A közép- és kelet-európai régió mélyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés