Előfizetői tartalom

Európában csak további csalódások várják a befektetőket

Portfolio
Ezen a héten újfent csalódást keltő európai makroadatokról és szárnyaló amerikai statisztikákról kaphatunk majd hírt. A hajszálnyival magasabbra kúszott infláció tükrében dönthet csütörtökön az Európai Központi Bank (EKB), ami ennek fényében nem is változtat korábbi irányán majd a piac szerint. Pénteken pedig érkeznek az átfogó munkapiaci statisztikák az Egyesült Államokból, amik megerősíthetik az Federal Reserve optimista nézeteit a fellendülési folyamatról. Ha így lesz, az újfent ráirányíthatja a piac figyelmét az egyre csak közelgő kamatemelésekre Amerikában, miközben Európában államkötvény-vásárlásokért kiáltanak.

Mozgalmas hetünk lesz, különösen a második felétől fogva, amikor is mind Európában, mind az Egyesült Államokban nagy súlyú események lesznek. A heti makroadatok Európában leginkább arra világíthatnak rá, hogy nemhogy fellendülés nincsen, egyenesen újabb recesszió felé tart az öreg kontinens. Ezzel szemben a tengerentúlon friss munkapiaci statisztikák érkeznek, amik a várakozások...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái