Előfizetői tartalom

Újabb bombameglepetéssel készül az EKB?

Portfolio
Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke ma Brüsszelben beszél az eurózónás monetáris politika irányáról, amiről a piac egyre inkább azt gondolja, hogy további meglepetéseket tartogat. A jegybank elnökét bár egyes oldalak támadják a vásárlási programja kapcsán, de elszántságát egyelőre semmi nem látszik letörni. Ahhoz pedig, hogy jelentősen nőjön a jegybank mérlege - Draghi ezt maga tűzte ki célul - további eszköztípusok vásárlására lehet szükség. Innentől kezdve kettő kérdésünk maradt: mit és mikortól?
Mario Draghi EKB-elnök nagyon elszántnak tűnik, hogy a jegybankja eszközvásárlási programjai által rendkívüli mértékben felduzzassza az Európai Központi Bank mérlegét. A célja az, hogy nagyjából 3000 milliárd eurós összeget mutassanak a mérlegstatisztikák, ami úgy jöhet össze, hogy jövőre 550, majd 2016-ban további 850 milliárdnyi eszköz kerül a jegybankhoz - derül...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái