Előfizetői tartalom

Merre mozdul a jegybank a kamatokkal?

Portfolio
A jegybank továbbra is kitart a jelenlegi kamatszint mellett a jövő heti tanácsülésen - vélik a Portfolio által megkérdezett elemzők. Továbbra is csak a kisebbség gondolja azt a piacon, hogy a jegybank további lazításra szánja el magát, a többség inkább az MNB által jelzett, "hosszú ideig stabilan alacsony" kamatpályát várja.

A Portfolio által megkérdezett elemzők az alapkamat szinten tartására számítanak 2014. novemberére és decemberére vonatkozóan, azaz a 2014. július 23-a óta fennálló történelmi összehasonlításban rekord alacsony kamatszint továbbra is fennmarad. A szakértők konszenzusos várakozása megegyezik a szeptemberi előrejelzéseikkel: a szakértők 2,1 százalékos rátára számítanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés