Előfizetői tartalom

Szétütötték az olajat - Most már venni kell?

Portfolio
Jókora csapást mért az olajpiacra az OPEC múlt heti döntése, aminek következtében a kőolaj árfolyama újabb mélypontokat ütött. Az esés elsődleges mozgatórugója továbbra is változatlan: a kereslethez képest túl sok van belőle. A kilátások sem éppen kedvezőek, Kína, az eurózóna és Japán romló konjunkturális folyamatainak fényében 2015-ben is jelentősen túlkínálatos lehet a piac. Mindez persze nem jelenti azt, hogy időnként ne találhatnánk jó rövid távú vételi lehetőséget az olajban, az erőteljes túladottság miatt most is benne van a levegőben egy jelentősebb felpattanás. Technikai alapon a WTI típusú olajnál a jelenlegi szinten már vonzó beszállót látunk.

Nagyot ütöttek az olajon Nyár óta masszív eső trendben mozog az olaj, mely múlt héten újabb pofont kapott, miután a Kőolaj-exportáló Országok Nemzetközi Szervezete (OPEC) csütörtöki ülésén nem csökkentette kitermelését. Ennek hatására a Brent olaj 2015. januári határidős jegyzése egészen 68,5 dollárig esett, míg a WTI-nél 64,5 dollár körüli árszint alakult ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés