Előfizetői tartalom

Putyin megint jól odaszólt a nyugatnak

Portfolio
Vlagyimir Putyin szerint a nyugati hatalmak a Krím annektálása és a kelet-ukrajnai szakadárok támogatásától függetlenül is meglépték volna az Oroszország elleni szankciókat. A tragikus gazdasági helyzet ellenére az orosz államfő 3-4 éven belül a világgazdaságot meghaladó növekedésre számít. Ennek elérése érdekében piacbarát intézkedésekről számolt be ismét, azonban ennek nem valószínű, hogy lesz érdemi hatása a befektetők viselkedésére.

Oroszország nem válaszol az elszigetelő politikára - ezt nyilatkozta Putyin a nyugatellenes, agresszív évértékelő beszédjében. Az orosz államfő szerint a fejlett világ az ukrajnai eseményektől függetlenül is szankciókat vetett volna ki Oroszországra, csak azért, "hogy megmutassa, hogy hol a helye" az eurázsiai országnak. Ez azért elég valószínűtlen, senki sem gondolhatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés