Előfizetői tartalom

Rendkívüli módosítás a rendkívüli különadóhoz!

MTI
|
Portfolio
Csökkenthetik a dohányipari vállalkozások a rendkívüli egészségügyi hozzájárulásukat, ha idén munkahelyteremtő beruházást hajtottak végre. Erről szóló módosító javaslatot fogadott el csütörtökön az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége. A kormány nevében Orbán Gábor szólalt meg az ügyben, a kormány támogatja a módosító javaslatot. Azt is mondta, hogy nincs adat arról, hogy ez mely cégeket érintené, de közben elárulta azt is, hogy ez a módosítás mennyi kiesést jelentene az új különadó-bevételekből.

Ez lenne a módosítás A testület Szatmáry Kristóf és Selmeczi Gabriella fideszes képviselők a dohányipar 2015. évi egészségügyi hozzájárulásáról szóló előterjesztéséhez benyújtott be módosítást. Ennek értelmében az adófizetési kötelezettség - legfeljebb a fizetendő adó mértékének 80 százalékáig - csökkenthető. Az a dohányipari vállalkozás élhet ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés