Előfizetői tartalom

A világ legnépesebb országában is bajban vannak az árakkal

Portfolio
A világ legnépesebb országában, Kínában is egyre problémásabban viselkednek az árak. A legfrissebb adatok alapján pedig az országra szakosodott banki elemzők jelentős része már deflációt vizionál. Az ipari árak valóban a negatív tartományban vannak már, novemberben pedig a fogyasztói árak dinamikája is a várt alatt alakult. Mindennek az lehet a következménye, hogy a kínai jegybank (PBOC) tovább vágja majd a kamatokat az országban.

Novemberben pusztán 1,4 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak az előző év azonos időszakához képest, miközben a piacon a múlt havi 1,6 százalékos szinten való stagnálást vártak volna. A gyengébb árnyomás mögött ez esetben is a brutálisan süllyedő olajár bújhat meg, aminek tovagyűrűző hatásai vannak a gazdaság egészére nézve. A kínai termelői árindex már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés