Előfizetői tartalom

Még mindig veszik az olajat a spekulánsok

Portfolio
Hónapok óta meredeken esik az olaj, az utóbbi hetekben azonban a korábbi szoros együttmozgás már megtört az olajár és a spekulatív határidős kontraktusállomány között. Az olajnál továbbra is jelentős a spekulatív nettó vételi pozíciók állománya, vagyis azt lehet mondani, hogy az olajpiacon jellemzően legnagyobb spekulatív szereplőknek számító hedge fundok még nem fújtak visszavonulót. A magas nettó vételi kontraktusállomány azért veszélyes, mert ezek tömeges lezárása komoly nyomást helyezhet az olajárra.

Nincs alja az olajnak Egyelőre megállíthatatlannak tűnik az olajár esése, ma újabb sokéves mélypont alakult ki a Brent és a WTI grafikonján is, az utóbbi 49 dollár alá került. Az olaj technikai alapon egyértelműen túladott, persze így van ez már hónapok óta, említésre méltó korrekció pedig mindeddig nem történt.Pedig a legutóbb közzétett amerikai tartalék adatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés