Előfizetői tartalom

Erre fognak most rettenetesen figyelni a befektetők

Portfolio
Nem fogunk unatkozni ezen a héten sem, az amerikai Fed legutóbbi döntését követően ugyanis minden eddiginél jobban felértékelődtek a makrogazdasági adatközlések a piac számára. Az inflációs és munkapiaci statisztikák alakulása lehet a legjobb előrejelzője annak, hogy az elkövetkező hónapok melyikében indulhat meg az amerikai monetáris szigorítás. Ezen a héten pedig a Fed által preferált inflációs mutatót és az átfogó januári munkapiaci statisztikákat is közzéteszik.

Ezen a héten is bővelkedünk majd makrogazdasági adatközlésekben, noha a múlt héthez hasonló nagy horderejű jegybanki döntés most nem lesz. Múlt szerdán az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed úgy döntött, hogy nem változtatja meg lényegében az iránymutatását, ami sok piaci szereplőt arra engedett következtetni, hogy minden megy tovább a korábbi tervek szerint. Azt azért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés