Előfizetői tartalom

Szépen meglódult a német export

Portfolio
A decemberi német külkereskedelmi statisztikák egyértelműen bizakodásra adnak okot, úgy tűnik, hogy sokat tudott javulni év végére Európa legerősebbjének az exportteljesítménye. A decemberi exportadatok 3,4 százalékos szezonálisan igazított bővülést mutatnak az előző hónaphoz képest, ami jócskán meghaladja a piaci várakozásokat.

Kiemelt kérdésnek számít, hogy Európa legnagyobb gazdaságának, Németországnak miként alakul a külkereskedelmi teljesítménye, az ugyanis nemcsak számára, de sok más beszállító országnak - köztük Magyarországnak - is jelentősen befolyásolja a gazdasági aktivitását. Az orosz-ukrán konfliktus nem pusztán hangulati tényezőkön keresztül hatott, hanem direkt módon is visszavetette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés