Előfizetői tartalom

Bezárhat a János, Kelenföldön nyílhat az új szuperkórház

Portfolio
Rossz állapota miatt bezárhatják a XII. kerületi Szent János Kórház gyógyító kapacitásait, és az ott dolgozókat más intézményekbe irányíthatják át - írja eheti számában a Figyelő. Az új budapesti kórház helyszíne pedig a legújabb információk szerint Kelenföld környéke lehet, és nem az üresen álló Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI), ahogyan arról korábban olvasni lehetett. Zajlik az egészségügy átalakítása is: nemsokára a kormány elé kerülhet az ezzel kapcsolatos javaslat, így a várva várt 60 milliárd forintos kórházi adósságkonszolidációra is nemsokára fejet hajthatnak.

Budapesti ellátásA lap úgy tudja, a tárcánál belátták, hogy a Szent János Kórház már nem képes garantálni az ellátások ma elvárt színvonalát, és a pavilonrendszerű elhelyezkedésének fenntartása is kimondottan költséges, ezért várhatóan bezárják azt - ugyanakkor döntés erről még nem született. A tervezett módosítások szerint az új rendszerben a megyék központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés