Előfizetői tartalom

Heteken belül távozhat a NAV elnöke (2.)

Portfolio
Amellett, hogy Fazekas Sándor agrárminiszter esetleges menesztéséről írt ma reggel a Napi Gazdaság, a Népszabadság adóhatósági körökből arról a szóbeszédről értesült, hogy májustól, nyártól már bizonyosan nem lesz a mostani posztján Vida Ildikó NAV-elnök. A lap szerint bár Vida távozását kormányzati források nem erősítették meg, de azt biztosan nem bánnák, ha Simicska Lajos bizalmasa lemondana posztjáról. Közben a NAV azt jelezte, hogy több mint 375 ezer adózó kérte a hivataltól a közreműködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében az idén, a hivatal az adózóknak a bevallási ajánlatot április 30-áig postázza, illetve az ügyfélkapuval rendelkezőknek elektronikusan küldi meg.

Az adóhatósági vezető esetleges távozásának témája már néhány héttel ezelőtt is felmerült többek között az őszi kitiltási botrány "utóhatásaként" (rajta volt a kitiltottak listáján), illetve a nemrég a NAV működéséről szóló ÁSZ-jelentés nyomán is. A lap azonban ezen okok mellett a kormányfő és Simicska Lajos közötti küzdelemmel is összefüggésbe hozza Vida...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái