Gazdaság

Megtalálták a NAV-elnök utódját?

Portfolio
Gőzerővel keresik Vida Ildikó utódját, s a jelöltek között egy komolyan vehető név is felbukkant - értesült a Népszabadság attól a volt NAV-os Horváth Andrástól, aki zöld dossziéjával és súlyos korrupciós vádjaival vált ismertté. Vida lehetséges utódaként egyre gyakrabban emlegetik a hivatalon belül a jelenleg a közép-magyarországi régiót irányító Tamásné Czinege Csillát.
A lap megemlíti, hogy Horváth András és Tamásné Czinege Csilla jól ismerik egymást, illetve a hölgy szolnoki származása nyomán kiváló viszonyt ápol Nyerges Zsolt Közgép-elnökkel is, illetve férje karcagi, és nemcsak földije Varga Mihálynak, de a nemzetgazdasági miniszterrel (aki a alá a NAV is tartozik) jó kapcsolatot is ápol.

A cikk szerint mindaz, ami a NAV-nál történik, nem egyszerűsíthető le az Orbán-Simicska-háborúra, sőt még az is lehet, hogy nincs közvetlen köze hozzá.

Vida Ildikó menesztéséről az első sajtóbeli hírek néhány hete merültek fel (az őszi kitiltási botrány utóhatásaként, jó ürügyként is), részben annak kapcsán, hogy az ÁSZ több komolyabb problémát is talált a hivatal működési struktúrájában.Erre a NAV elnöke egy intézkedési tervet tett le a kormány asztalára, bérfejlesztéssel együtt, de szóltak arról is hírek, hogy ha ez nem nyeri el a kormány tetszését, akkor ez lehet Vidának is üzenet arra, hogy helyette másban gondolkodnak.Az, hogy a Népszabadság most a forrását is felfedve ilyen konkrétan ír egy lehetséges utódról, mindenképpen növeli annak az esélyét, hogy változások lehetnek a NAV-nál. Igaz egy friss hír szerint Vida beleállna a küzdelembe.
Tobias Adrian - IMF
GettyImages-502905714
Pillar_irodaház
GettyImages-500406320
GettyImages-1181803301
D_MTZ20191209005
NYSE, trader, broker, válság
Frankfurti Tőzsde
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Tobias Adrian - IMF