Előfizetői tartalom

Megmutatjuk, hol kereshetsz átlag felett

Portfolio
Huszonnyolcszoros az eltérés a legmagasabb és a legalacsonyabb szintű munkakörök összjövedelmeinek átlaga között - ez az egyik fő következtetése Trenkwalder átfogó munkaerőpiaci felmérésének. Az eredmények szerint az ágazatok közül a járműiparban és a gépiparban kapható bérek mellett az építőipari bérek is az átlag fölé kerültek.

28-szoros különbségA bérfelmérés 15 besorolási szintre bontva elemzi az egyes cégeknél alkalmazott béreket. Az adatok alapján a legalacsonyabb fizikai besorolású munkavállalók átlagosan 117 ezer forintos havi alapbérrel számolhatnak, miközben a legmagasabb besorolású vezetői szinten - jelentős szórással - átlagosan 2,4 millió forintos alapbér jár (a felmérésben szereplő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés