Előfizetői tartalom

Az EKB nem ismer tabut

MTI
Az Európai Központi Bank (EKB) számára nincs tabu, kész minden szükséges eszközt bevetni, hogy felpörgesse az inflációt az euróövezetben - jelentette ki Peter Praet, az euróövezeti jegybank főközgazdásza az AFP francia hírügynökségnek adott nyilatkozatában, néhány nappal a további monetáris lazítást kilátásba helyező ígéretek elhangzása után.

Mario Draghi, az EKB elnöke a kormányzótanács múlt heti tanácskozása után közölte, hogy a növekedési és inflációs előrejelzést aktualizáló decemberi ülésen vizsgálják majd felül a monetáris politikát. Ismét kijelentette, hogy szükség esetén a kormányzótanács bármilyen eszközt alkalmazhat az euróövezeti gazdaság fellendítésének és az infláció növelésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés