Előfizetői tartalom

Brüsszel leokézza a Paks II beruházást?

Portfolio
November 23-án fejeződik be a Paks 2 finanszírozásáról szóló brüsszeli vizsgálat és valószínű, hogy a Bizottság nem köt bele a mostani szerződésbe - értesült a 444.hu. Az Európai Bizottság versenyjogi főigazgatósága május óta vizsgálja, hogy fennáll-e a tiltott állami támogatás lehetősége a két új paksi blokk építéséről szóló beruházásban.

Ez egy előzetes vizsgálat, ami arra irányul, indítsanak-e eljárást Magyarország ellen, követeljék-e a szerződés módosítását, vagy sem. Ezzel kapcsolatban a 444.hu úgy értesült, a Bizottság valószínűleg nem köt majd bele szerződésbe. Úgy tudják, hogy a vizsgálat eddigi szakaszában voltak pro és kontra érvek is a beruházás megtámadásával kapcsolatban. Szempont lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés