Előfizetői tartalom

Fontos üzeneteket küldött az MNB a közleményében

Portfolio
Míg a mai kamatdöntési közleménye - sokak által kiemelten figyelt - utolsó bekezdését változatlanul hagyta a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, addig az utolsó előtti bekezdésben két fontos, új mondatot rejtett el. Ezek a november elején bejelentett új monetáris politikai programra, a PHP-ra utalnak és egyúttal a hosszabb távú kamatvárakozásokat is igyekeznek terelni. Mindez amellett történt, hogy a teljes, két éves előrejelzési horizonton maradhat a jelenlegi 1,35 százalékos alapkamat.

A kamatdöntési közlemény utolsó előtti bekezdésben két új mondat tűnik fel, amelyek az alapkamat 1,35%-on hagyása mellett bevallottan a monetáris kondíciók további lazítása irányába hatnak (Piaci Hitel Program, amely a hónap elején bejelentett Növekedés Támogató Program egyik pillérét jelenti és erősen ösztönző feltételrendszert tartalmaznak a bankok számára)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés