Előfizetői tartalom

Újra bombázta az Iszlám Államot a francia légierő

Portfolio
A legutolsó információk szerint 132 főre emelkedett az Iszlám Állam által elkövetett összehangolt párizsi terrortámadások halálos áldozatainak száma. A szálak Brüsszel egyik szegény és eddig is veszélyesnek titulált negyedéhez, Molenbeekhez vezettek. A hét elkövető közül már többet azonosítottak a hatóságok és számos más személyt tartóztattak le a merényletekkel kapcsolatban. A francia kormány kérésére péntekre összehívták az EU belügyminisztereinek rendkívüli ülését. Vasárnap este Franciaország légicsapást mért az Iszlám Állam több bázisára. Eközben több városban razziázott éjszaka a francia rendőrség. Fontosabb részletek Hétfő délben egy perces néma csenddel emlékeztek a pénteki párizsi terrortámadások áldozataira Manuel Valls francia kormányfő elmondta, hogy a hatóságok tudnak róla, hogy a szélsőségesek további terrortámadásokra készülnek Franciaországban és Európa más országaiban az elkövetkező napokban-hetekben David Cameron brit miniszterelnök elárulta, hogy az elmúlt fél évben hét terrortámadást hiúsítottak meg az Egyesült Királyságban A belga hatóságok hétfő délelőtt újabb razziát rendeztek Brüsszel Molenbeek nevű kerületében, mert a hét merénylő közül kettő biztosan itt lakott, azonban ma nem találtak bizonyítékot és nem fogtak el itt senkit Az Európai Bizottsági központi épületénél bombariadót jelentettek, a tűzszerészek egy autót vizsgáltak át, ám nem találtak semmit Az Iszlám Állam hétfőn újabb videoüzenetet tett közzé, amelyben az USA-t (konkrétan Washingtont) és a többi, a szíriai légi bombázásokban részt vevő országot fenyegette meg Obama elnök továbbra is kizárja a szárazföldi hadierő bevetését, ám a mostani stratégia végrehajtását felgyorsítják, szerinte ez a legjobb út. Emlékeztetett, hogy nem hagyományos hadviseléssel állnak szemben. A francia elnök háborút hirdetett, és számos intézkedést akar, többek között az EU belső és külső határainak ellenőrzését, a repülőgépen utazók regisztrálását. A szükségállapotot három hónappal meg fogják hosszabbítani.

2015. november 17. 07:19 Megosztás Az EU segítségét kéri Párizs Franciaország arra készül, hogy a párizsi terrortámadás miatt hivatalosan is kérje az Európai Unió összes tagállamának segítségét - erősítették meg az este brüsszeli diplomaták....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés