Előfizetői tartalom

Annyit keresnek a nők, mint a férfiak 10 éve

Portfolio
Annak ellenére, hogy 2006 óta körülbelül negyedmilliárd fővel nőtt a női munkaerőtábor a világon, a bérek esetében továbbra is nagyok az egyenlőtlenségek, a nők most annyit keresnek, mint a férfiak egy évtizede - állapítja meg a World Economic Forum nemek közötti különbségeket vizsgáló idei jelentése. Magyarországon is nagy a lemaradás az ún. gender gap bezárását illetően, ami különösen a munkában és a politikai szerepvállalásban jelenik meg.

145 ország és négy szempont (gazdasági részvétel, oktatás, egészség, politikai szerepvállalás) vizsgálata alapján a globális gender gap mindössze 4 százalékkal szűkült az elmúlt 10 évben, miközben a gazdasági egyenlőtlenség a világban csupán 3 százalékot javult. Mindezek alapján úgy becsülik, még további 118 évbe telhet, mire a nők és a férfiak között teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés