Előfizetői tartalom

Valami furcsát láttunk az MNB növekedési előrejelzésénél (3.)

Portfolio
Két szempontból is rendkívül érdekesnek találtuk a Magyar Nemzeti Bank stábja által ma közzétett gazdasági növekedési előrejelzéseket, pontosabban a legyezőábrát és vele párhuzamosan az idei éves átlagos GDP-növekedési előrejelzést. Cikkünk eredeti verziója óta tisztult a kép és kiderült, hogy a legyezőábrában bemutatott idősort és az éves átlagos GDP-előrejelzést nem szabad összevetni, mert az egyik idősor kiigazított, míg a másik nyers adatokat tartalmaz. Az is kiderült azonban, hogy utólag átíródott a legyezőábra.

A 3 órakor közzétett GDP-növekedési előrejelzések alapján kezdetben egy olyan ábrát mutattunk be cikkünkben, amely szerint a GDP-növekedési legyezőábrán a negyedik negyedévre a fehér szaggatott vonal, amely a legvalószínűbb forgatókönyvet írja le, 3%-ig visszakanyarodik. Ez - ahogy később észrevettük - azért furcsa, mert ezzel a szaggatott fehér vonal felfelé kilépett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés