Előfizetői tartalom

Nem is olyan multikulti ez az Európai Unió

Portfolio
2014 elején az Európai Unió tagországainak összlakosságában alig 7 százalék volt a külföldi állampolgárok aránya, míg az unión kívüli országokból érkezők csupán a népesség 3 százalékát tették ki. Az Eurostat friss összeállításából kiderül, hogy az egyes tagországokban melyik öt külföldi nemzet állampolgárai élnek a legtöbben. Vajon a magyarok ott vannak az Egyesült Királyság, Németország vagy Ausztria top 5-ös listáján?

2014 elején az Európai Unió tagállamai 507 millió lakost számoltak összesen, ebből 34 millió olyan személy volt, aki a jelentő országban külföldi állampolgárnak minősült. Az összes külföldi közül pedig 14,3 millió egy másik uniós tagállamból, míg 19,8 millió az unión kívülről származott. A tagországok között a legtöbb külföldi állampolgárt Luxemburg számlálja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés