Előfizetői tartalom

Nem áll le a japán jegybank

Portfolio
A japán jegybank elnöke Tokióban tartott beszédében kijelentette, hogy az alacsony inflációs környezet következtében további monetáris lazító intézkedések követhetik a január végi kamatvágást. Ez egyrészt jelentheti az éves szinten 80 ezer milliárd jen értékű állampapír-vásárlási cél kibővítését, de a további kamatvágás sem kizárható.

A január végi döntés, miszerint a japán jegybank -0,1%-ra csökkentette az alapkamatot, komoly meglepetést okozott a piacon. A meglepetés elsősorban abból adódott, hogy egy hónappal korábban még elvetette ezt a lehetőséget Haruhiko Kuroda, a jegybank elnöke. Tokióban tartott beszédében a gazdaság helyzetén túl az alacsony nyersanyagárak inflációra gyakorolt hatásait is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés