Előfizetői tartalom

Ennyi pénzt még sosem ajánlottak fel humanitárius válság enyhítésére

MTI
Több mint 10 milliárd dollárt ajánlottak fel a szíriai menekültválság kezelésére a csütörtöki londoni donorkonferencia részvevői - jelentette be David Cameron brit miniszterelnök. Cameron szerint a tanácskozás részvevői (több mint 70 ország) 2016-ra 6 milliárd, a 2020-ig terjedő időszakra pedig további mintegy 5 milliárd dollár folyósítását ígérték. Cameron hangsúlyozta, hogy ekkora összeget még sohasem ajánlottak fel humanitárius válság enyhítésére. Az ENSZ főtitkára szerint azonban csak az idén legalább nyolcmilliárd dollárra lenne szükség a szíriai konfliktus következményeitől szenvedő menekültek és az őket befogadó térségbeli országok megsegítésére.

Ban Ki Mun az adományozó konferenciát megnyitva kijelentette: a nemzetközi közösség - néhány nagyvonalú felajánlástól eltekintve - eddig nem tudott lépést tartani a szíriai válság támasztotta pénzügyi segélyigényekkel, és a külvilágot általánosságban is súlyos felelősség terheli, amiért nem tudott véget vetni a hatodik évébe lépő szíriai konfliktusnak. A donorkonferencia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés