Előfizetői tartalom

Beszólt Merkelnek a neves német közgazdász

MTI
|
Portfolio
Az Európai Unió külső határainak védelme mellett állt ki a német Die Welt lapnak adott interjúban Hans-Werner Sinn, a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének elnöke és egyúttal kritizálta a német kancellár néhány lépését. Közben Philippe Legrain, az Európai Bizottság elnökének tanácsadója az Alapblognak adott interjújában úgy vélekedett: Angela Merkel távozása mélyítené az Unió, azon belül Németország válságát.

Kemény bírálatA 25 év után az ifo intézet éléről a hónap végén leköszönő közgazdászprofesszor az interjúban kifejtette, hogy nem osztja azokat a véleményeket, amelyek szerint a menekültválság miatt bevezetett határellenőrzések az Európai Unió felbomlásához vezetnének. Az Európai Unió már Schengen nélkül is létezett - mutatott rá, hozzátéve, hogy egyes tagállamok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés