Előfizetői tartalom

Nem kell félni a kínai gazdaság összeomlásától

Portfolio
A kínai gazdaság tervezéséért felelős elszámú politikus kizárja a "hard landing" lehetőségét, bár azt elismeri, hogy a világgazdaságot övező bizonytalanság és piaci aggodalmak kockázatokat jelentenek a növekedésre nézve, írja a Reuters. A tervek szerint idén 6,5-7%-kal bővülhet a kínai GDP, miközben folytatódhat az a hosszú reformfolyamat, melynek keretében a korábbi beruházás-vezérelt modellről a belső fogyasztás által támogatott növekedésre helyeződik át a hangsúly.

A hétévégén kezdetét vette Kínában a hagyományosan minden évben megrendezett 12 napos parlamenti (NPC-National People's Congress) ülésszak, melynek keretében több ezer delegált jelenlétében kerülnek megvitatásra a legfontosabb gazdasági és politikai kérdések. Xu Shaoshi, a Nemzeti Fejlesztési- és Reformbizottság vezetője úgy nyilatkozott, hogy a kínai gazdasággal kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés