Előfizetői tartalom

Balog: 60 szervezetet hoznának létre a Klik helyett

MTI
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) helyett mintegy hatvan olyan szervezetet hoznának létre, amelyek rendelkeznek önálló jogi személyiséggel, önálló költségvetéssel, így az igazgatók közvetlenül tudnák elérni azokat a szervezeteket, ahol a döntések megszületnek - árulta el Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten, egy szakmai rendezvényen. A javaslatot nemsokára a kormány elé terjesztik.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára múlt hét kedden bejelentette az intézmény megszűnését, akkor még nem lehetett tudni, hogy mit terveznek helyette. Szerdán a Magyar Idők pedig megírta, hogy több, már önálló költségvetéssel és jogkörökkel rendelkező szervezeti egység látja majd el a feladatokat, az új struktúrában pedig nagyobb hatalmat kapnak majd az iskolaigazgatók....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés