Előfizetői tartalom

Kíméletlen választ kapott Alekszisz Ciprasz az IMF-vezértől

Portfolio
Az IMF vezérigazgatója, Christine Lagarde közzétette az Alekszisz Ciprasznak címzett, igen kemény hangnemű válaszlevelét, amelyben elárulta, hogy még nagyon messze vannak egy olyan program elkészülésétől, ami mellett már az IMF is be tudna szállni a csomag finanszírozásába - írja a Bloomberg. Az IMF-vezér ismét nyilvánvalóvá tette, hogy adósság-elengedés nélkül nem vesznek részt a harmadik hitelprogramban, valamint burkoltan az IMF-delegáció beszélgetéseinek szándékos kiszivárogtatásával vádolta a görög kormányt.

A görög kormányfő Lagarde-hoz fűzött levelében a Valutaalapba vetett bizalmát kérdőjelezte meg, azokra a Wikileaks-es kiszivárogtatásokra hivatkozva, melyek szerint az IMF delegáltjai arról beszélgettek, hogyan helyezzenek nyomást Németországra, hogy belemenjenek a görög adósság-elengedésbe.Többször hangsúlyoztam már, hogy csak egy olyan programot tudunk támogatni, ami hiteles...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés