Előfizetői tartalom

Sokkal több digitális írástudóra van szüksége a magyar gazdaságnak

Egyre égetőbb probléma az informatikai munkaerőhiány Magyarországon, leginkább azért, mert nincs elég szakember a több mint 20 ezer üres állás betöltésére. A digitális alapkészségek elsajátítása továbbra sem jut megfelelő szerephez az oktatásban, pedig nemcsak az informatikai pályán nélkülözhetetlen. Ezen a téren igyekszik változást hozni, a Digitális Témahét nevű program, amely ma vette kezdetét több száz magyar iskolában.

Hétfőn indult a Digitális Témahét nevű pilotprogram 759 magyar oktatási intézményben, több mint 70 ezer általános iskolás diák bevonásával. Ezen a héten a diákok a tananyagot digitális eszközöket használva dolgozzák fel, tanáraikkal közösen. A program szervezői, az Informatikai Vállalkozáso Szövetsége (IVSZ) és az Emberi Erőforrások Minisztériumának a képviselői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés